Monday, November 16

TANDOOR GRILL AT IPOH

Misi minggu lepas explore makanan dekat area ipoh, tujuan nya supaya lebih mesra dengan ENVIROMENT di Ipoh ni.. haha.. actually bosan dah makan makanan orang bujang, makin lama makin tak sedap makanan orang bujang ni sebab kena makan sorang-sorang ditemani televisyen dan suasana yang suram.. sekali sekala nak jugak merasa makan MEWAH, betul tak?.. haha.. so malam tu rasa nak makan NORTH INDIAN cuisine.. pusing-pusing area greetown then tiba-tiba teringat satu port best.. sebab selalu pergi ofis client ada la lalu situ beberapa kali tapi tak ada kesempatan lagi pun nak singgah and MERASA makanan dekat situ.. dan dengan lahapnya aku menekan minyak (kalah drifter) menuju ke RESTORAN tu.. nasib aku baik sangat sebab tak perlu buat reservation and kebetulan orang tak berapa ramai malam tu.. whoaa, bau rempah menusuk dihidung bila pintu terbuka luas menyambut kedatangan aku.. rasa macam nak TERKAM terus pegi dapur tu.. haha.. seriusly rasa macam excited nak order makanan.. lepas order, sempat la menyembang and bergosip setalam dua pastu makanan pun sampai.. lepas je aku rasa makanan dia, terus rasa macam nak menangis sebab ini MAKANAN yang seriusly SUPERB dasyat dan kena dengan selera betul.. nak, bagi gambar sikit INTERIOR restoran dengan makanan yang ada.. sesiapa yang nak cuba, dipersilakan.. boleh just walk in atau buat reservation..




Happy Dinner!

Tuesday, November 10

7 BULAN MENDIAMKAN DIRI

lagi, lagi dan lagi terpaksa mendiamkan diri.. TERPAKSA? persoalan terpaksa tu aku sendiri cipta sebab dengan keadaan hidup aku yang makin sarat dengan tanggungjawab dan rutin harian yang semakin melenyapkan masa lapang aku sendiri.. dengan jadual harian yang sangat PADAT setiap hari aku lalui dengan perasaan letih dan tak bermaya.. mesti tertanya-tanya, tapi kenapa harini aku mula menulis semula kan? selama 7 bulan ni, terlalu banyak yang aku pendam tak terluah.. terlalu banyak benda yang berlaku yang tak MAMPU aku tanggung tapi aku diamkan.. harini, aku terpanggil untuk mencoret semula perjalanan hidup aku sebagai manusia di muka BUMI Allah ini.. sekadar mencari ketenangan dengan menulis dan meneruskan semula hobi menulis aku yang terkubur.. insha Allah, aku harap sangat aku akan dapat meluangkan lebih banyak masa untuk menulis pada hari hari akan mendatang..