Sunday, January 4

TAFSIR MIMPI.. mungkin kebetulan

Alhamdulillah, selamat memasuki tahun 2015, bersyukur sangat pada Allah kerana mengurniakan usia sehingga 23 tahun di atas muka bumi NYA..sekejap sangat masa berlalu, rasa macam baru semalam je masuk tahun 2014,tapi sekarang dah tahun baru pulak.. blog pun dah lama tak berisi nih.. Penghujung tahun 2014 agak pahit bagi aku bila ditipu oleh SEORANG hamba Allah yang berbangsa Melayu dan beragama ISLAM.. SEMINGGU sebelum aku ditipu, aku ada bermimpi yang cincin emas yang aku pakai ni patah dua, dan esok harinya aku google di INTERNET pasal tafsir mimpi ni.. dalam tafsir tu cakap aku akan DITIPU seseorang, seharian aku termenung fikir siapa yang akan tipu aku.. orang terdekat ke? family aku ke? kawan-kawan aku ke?.. macam tak boleh terima hakikat sebab aku bayangkan orang-orang yang aku sayang akan TIPU aku.. tapi rupa-rupanya tak.. Orang yang tipu aku tu orang yang aku tak KENAL lansung. Ceritanya, aku nak menyewa sebuah apartment yang dilengkapi perabot penuh, tapi semua tinggal abu dan debu semata-mata.. aku kena tipu bulat-bulat! first bukak mudah.my nampak iklan dan terus berurusan dengan seorang lelaki cina yang kononnya bernama STIVEN tapi dia pass aku pada P.A dia yang bernama NUR LIYANA.. bukan nak mengaibkan sesiapa, tetapi NURLIYANA ni penipu yang licik, dia sangat bijak menggunakan helah dalam menuturkan kata-kata dia.. aku salah seorang mangsa yang terkena,. aku tak tau la berapa ramai lagi akan menjadi mangsa diorang ni.. ceritanya, si liyana ni cakap yang apartment tu ramai ada yang tanya, nak dekat 5 6 orang tanya pasal apartment yang aku nak sewa tu tapi dia kata lebih percaya dan senang berurusan dengan perempuan sebab mudah kalau apa-apa TERJADI berkenaan rumah tu.. mula-mula aku cakap nak tengok rumah dan bayar deposit secara BERSEMUKA, si liyana ni cekap tau, dia kata kalau tak letak deposit dulu dia akan pass rumah pada orang lain.. dan DEPOSIT tu RM 1000! gila kapa nak bagi duit banyak tu dekat orang aku tak pernah jumpa lagi.. so aku nego la sebab janji letak deposit dulu dan baki aku bagi LEPAS jumpa bersemuka dan bagi kunci.. memang percaya habis lah ni, sebab fikir dia perempuan dan MELAYU dan ISLAM! fuuhh, gila aku bagi la 1/3 dari jumlah deposit yang dia mintak tu, bank in wey bukan face to face sebab dia kata nak urgent sebab kalau tak dia bagi rumah dekat orang lain dan dia pun BERIA lah janji nak tunjuk rumah petang tu jugak.. dah la tengahari tu dah paksa aku deposit duit dengan ALASAN nak book rumah tu untuk aku, takkan bagi orang lain dah lepas aku bagi deposit.. tapi bila petang aku cakap nak jumpa, alasan meeting drag sampai malam pulak.. aku tunggu lagi tapi lepas tu aku mesej dengan CALL semua tak berjawab! memang panas hati rasanya.. aku tunggu sehari dua, call mesej semua takde jawapan jugak then aku pun amik la tindikan REPOT POLIS! penyelesaian terakhir lah tu.. so liyana, kau tunggu la eh polis datang angkut kau kat rumah.. herm, berbalik pada mimpi aku, semalam pun aku ada mimpi pelik lagi sekali, aku mimpi aku MELAHIRKAN anak.. dan tadi google jugak, dan jawapannya ada dua samada masalah paling besar aku akan SELESAI atau aku akan bertemu JODOH.. wallahualam =D
p/s : mimpi ni mainan tidur kot kan, mungkin hanya kebetulan je ni..

No comments:

Post a Comment