Tuesday, October 21

FED UP dengan sistem!

siapa pernah BELAJAR pjj angkat kaki cepat! haha.. nak cerita pasal kefedupan aku menghadap sistem web yang aku GUNA untuk sambung belajar ni.. kalau korang tak pernah pakai sistem ni sebab tak belaja pjj macam aku, meh aku bagitau macam mana nak guna.. SISTEM ni macam korang guna korang punya ONLINE banking sebab ada limited time.. FIRST bukak web UiTM then korang cari pautan link then click iClass, kat situ kena log in.. kena masukkan username dan password untuk access ke KELAS yang korang belajar tu.. eh, dah macam cara-cara la pulak, padahal tadi nak cerita pasal fedup dengan sistem.. apa-apa jela ye, just nak buat korang faham aje sistem tu macam mana sebelum aku teruskan cerita ni ha.. okay, nak dijadikan cerita minggu lepas LECTURER aku ada bagi discussion dekat iclass tu, so kira macam kena jawab online la kan sebab korang kena underspot hantar jawapan dekat soalan tu.. tengah aku menaip tetiba bos aku datang ofis, cakap pasal pekerja so aku tinggal la jawapan aku ni kat desktop.. aku dah TAIP separuh jawapan dah ni, dah berjela la jugak aku membebel jawapan untuk soalan tu.. tup tup aku datang dekat pc nak sambung kerja, tengok-tengok SESSION EXPIRED! fuhh, dah naik gila nak hangin dah time tu.. okay takpe, sabar lagi noh. Almaklum, adat belajar lah kan, aku anggap je ni dugaan untuk orang yang baik macam aku ni ha (perasan haih!).. haha.. so aku pun ingat-ingat la balik ayat apa nak ditaip sebab soalan berdasarkan fakta dan huraian, dan ianya BERBAHASA INGGERIS ye.. dan  aku sure kali kedua ni ayat takkan boombastik macam kali pertama aku menulis la kan.. okay, tawaduk tu sangat perlu dalam situasi macam ni.. dengan parah dan panas hati, aku pun START menaip balik jawapan dekat iclass tu.. dah hampir sampai ke penghujung, bos aku lagi sorang datang suruh cepat nak PERGI meeting pulak! ahh sudah, kerja dalam sistem tak boleh save pulak tu, nak tekan SUBMIT pulak tak boleh sebab tak siap lagi ha.. kalau copy then paste dalam WORD, nanti bila kita copy then paste balik dalam sistem akan jadi tulisan lain.. so lecturer akan claim aku MENIRU! oh nooo.. dengan rela hati aku bergegas keluar OFIS tuju ke kereta nak pergi meeting.. memang dalam hati ni rasa macam nak marki orang je.. haaa.. redha ajelah cik bedah oii.. Balik je dari meeting aku tengok lagi sekali sistem expired, punya la sakit hati rasa macam nak je hempuk PC ni! korang takkan rasa apa aku rasa melainkan kena dekat korang, perit Ooo.. Rasa macam jatuh dihempap dengan kereta perasaan remuk aku ni sebab kena taip balik.. fedup ooii fedup! nak buat dekat rumah sewa, internet telefon tak kuat.. LAPTOP aku pun dah bangang jadinya, so bertambah-tambah feduupnya haih.. lepas habis waktu kerja, bos pun dah balik agenda menaip pun bermula tapi sedih sebab AYAT-AYAT aku dah habis dicurahkan tadi, yang tinggal hanya ayat-ayat sado je.. apakan daya, jawab jugaklah soalan tu..
pesanan ikhlas untuk diri sendiri, jangan curi-curi buat assignment time kerja walaupun bos tak ada sebab bos boleh muncul bila-bila masa sahaja dan khidmat aku sentiasa diperlukan selagi waktu bekerja masih ada.. so, berpadanlah muka aku kena buat assignment lepas habis office hour!

Thursday, October 16

GIVEAWAY by melangkau garisan!

woot, woot nak join satu giveaway dari sorang blogger ni.. dia punya giveaway buat aku sangat TERTARIK okay, why? sebab perfume kegemaran, kesukaan dan kegilaan.. haa, kau hado? haha.. korang pun boleh join giveaway ni, sorang yang bertuah akan dapat SET MINIATURE perfume CHANNEL ni ye, yang lain-lain yang bertuah akan dapat SHAWL youllss.. meletop gitu dapat shawl free kan..  kalau sesiapa yang berminat tu boleh la dapatkan syarat-syarat untuk sertai giveaway dari BLOG NI .. jom ramai-ramai join!

Giveaway ni sampai 11 Nov 2014 aje tauu.. cepat2 sebelum terlambat!

Wednesday, October 15

SALE GILA-GILA UNTUK KERETA RANGE ROVER! GAJI BAWAH 2K pun mampu

yeay, first entri untuk bulan oktober.. dah start kelas ni kira asyik sibuk je memanjang.. rasa macam tak cukup masa je nak buat apa-apa .. kerja dekat ofis ni pun boleh tahan jugak banyak, boleh buat pengsan tak cukup rehat oo.. takpayah la kot nak mukadimah banyak-banyak sebab aku pasti korang mesti EXCITED bila cerita pasal range rover kan? siapa tak minat kereta tu sila angkat HIDUNG.. mostly mesti ramai minat then ada yang dah pasang cita-cita nak beli range rover tu kan ( ke aku je).. haha.. baru-baru ni dapat wassap dari CLASSMATE pjj aku ni.. dia cakap ade LELONGAN jpj untuk sebuah kereta RANGE ROVER! omg, omg gila excited aku ha.. diorang lelong murah je wey, bayar downpayment 10k then bulanan RM700 je untuk 7 tahun.. siapa taknak, dia gila.. yelah, Range rover tu doh.. mahal siot kalau beli yang baru.. silap-silap aku umur 40 tahun pun belum dapat beli, dah ada peluang macam ni kononnya nak try my LUCK la kan.. ni gambar dia kasi kat aku, aku screenshot untuk korang okay,seriusly cantik sangat sebab warna putih.. aku minat warna putih ni ha, lawa!

lama aku TENGOK gambar kereta ni, dalam hati duk fikir kalau la bebetul dapat, memang aku nak tayang kat kengkawan (riaknyaa aku) .. haha.. kalau la dapat, aku bawak FAMILY aku pergi jalan-jalan makan angin merata.. tiap bulan habis DUIT pergi jalan-jalan pun takpa kalau dapat kereta macam ni sebab mesti mak aku happy gila.. duk fikir punya fikir, aku pun cakap la kat mana JPJ lelong kereta tu, aku nak pi bayar then ANGKAT terus je, tak mau fikir panjang dah sebab memang minat sangat-sangat dah.. dah tergedik-gedik habis dah ni.. pastu, tunggu la kawan aku balas wassap, kembang kuncup je hidung aku tunggu dia balas wassap aku.. aku duk fikir mungkin dia sibuk kot, aku tunggu lagi sampai petang, pastu wassap MASUK! happy nya, dia bg satu image kat wassap, ni ha
serius rasa nak BUNUH orang! haa, aku pun percaya la bulat-bulat sebab dia tu muka memang baik gilas.. aku tak sangka aku KENA PRANK! rasa macam nak terjun bangunan je aku tengok gambar ni.. kalau aku jumpa dia time ni, memang aku TERBALIKKAN kereta myvi dia.. serius aku terbalikkannnnnn.. hahaha.. dia punya la gelakkan aku kaw-kaw punya, aku rasa macam aahhh bodohnyaaa.. korang pun terkena jugak dengan entri aku ni kan? okay meh kita kena sama-sama.. haha

moralnya, jangan terlalu EXCITED dengan benda yang tak pasti kesahihannya yee...