Friday, September 12

LIEBSTER AWARD!

woot, woot.. okay nak habaq mai ni.. first time kite dapat LIEBSTER AWARD ni ha.. penganugerahan bagi bakat2 baru dalam dunia blogging.. orang yang baik hati memberi ni ha lissadblog .. sila lawat dan follow blog dia hokayy.. =)
LIEBSTER AWARD ni ada peraturan-peraturan yang dah ditetapkan okay :
  • first, uolls kena mentioned blogger yang calonkan korang dan letak link blog orang tu dalam entri uolls.
  • second, kena jawab 11 soalan yang dia tanya
  • third, kena calonkan blogger lain yang follower kurang dari 1000 orang.
  • fourth, buat 11 soalan untuk ditanya pada 11 blogger tersebut
  • fifth, maklumkan pada blogger tersebut

okay, untuk soalan-soalan lisa, kat sini aku bagi jawapan nya okay..

1. Bulan Kelahiran - April
2. Binatang yang ditakuti - Ular
3. Lagu jiwang yang aku suka - A thousand year (lagu jiwang gak kan)
4. Sekolah Menengah terakhir - SMK Raja Muda Musa
5. Warna favourite - Merah, Tiffany blue.
6. Sifat peribadi - Sangat periang, banyak cakap, senang menangis
7. Nama Manja - Jijie (sepupu rapat je yang panggil nama ni)
8. Pelakon pujaan - Tom Cruise
9. Cerita Bollywood yang aku suka - 3 Idiots
10. Program Realiti yang nak disertai - Raja Lawak
11. Kali terakhir menangis - Semalam (kan aku cakap aku kuat nangis)

DONE!

sekarang nak calonkan 11 blogger lain pulak :

Soalan-soalan yang korang kena jawab ade dekat bawah ni ye :-

1. Berapa berat badan korang 10 tahun yang lepas? ingat lagi tak?.
2. Siapa best friend sekolah rendah korang yang masih still contact sampai sekarang?
3. Berapa kali korang pernah fall in love? (soalan maut)
4. Saiz kasut korang berapa?
5. Apa impian korang yang masih belum tercapai?
6. Adik beradik korang berapa orang? korang yang keberapa?
7. Telefon pertama korang apa?
8. Apa cerita hollywood yang korang minat gila?
9. Korang akan menangis apabila ....
10. Kenapa korang suka menulis blog?
11. Perkara paling memalukan pernah terjadi dekat korang apa?

yeay, dah siap semua.. selamat menjawab uolls!

9 comments:

  1. Hai,

    saya dah nominate awak untuk Liebster Award. Jom tengok dekat sini

    http://ismahasmi.blogspot.com/2014/09/liebster-award-kali-kedua.html

    ReplyDelete
  2. salam singgah... wah siap ade award bagai ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. salam perkenalan.. aah, kite award2 orang, sebab orang award2 kite.. =D

      Delete