Sunday, June 29

RAMADHAN 2014

Alhamdulillah, diberi kesempatan lagi untuk menghirup udara segar di BUMI Allah S.W.T ni.. selamat BERTEMU Ramadhan tahun 2014.. rasa macam baru je puasa dua tiga hari lepas untuk tahun 2013, tup tup dah masuk ramadhan 2014 dah ha.. cepat betul masa BERLALU sekarang ni, tak terasa pun.. so dah almost 8 bulan jugak lah aku BEKERJA ni.. serius tak terasa lansung lah.. syukur, syukur .. tahun ni berpuasa dengan kehangatan yang agak berlainan dari tahun-tahun sebelumnya sebab tahun ni tahun pertama berpuasa sebagai PEKERJA, banyak sangat perbezaannya.. kalau dulu puasa time belajar, mesti bangun pagi dah sibuk bersiap nak ke KULIAH, then petang balik kelas memasak untuk housemate (ikut giliran memasak) .. malam nak pergi terawih tak sempat sebab sibuk dengan ASSIGNMENT or malas! haha.. kalau tahun lepas pulak lepas habis belajar, pagi-pagi bulan puasa mesti teman MAMA pergi kedai or pasar beli barang, jadi driver plus tukang angkat barang.. then petang, bersilat berkung fu kat dapur siapkan juadah BERBUKA, semua homemade tau, takde beli-beli kat bazar nun.. full time housewife tau.. haha.. tahun ni lain la sikit, BEKERJA.. bangun pagi, tak sahur pun sebab dah duduk sorang-sorang je then tak berapa nak lengkap sangat rumah aku ni ha.. so pagi lepas solat, terus setel kerja rumah dan bersiap untuk ke tempat KERJA.. duduk ofis, buat kerja sikit-sikit plus bila bos tak ada, bukak blog then update, pastu ikut bos pi site panas-panas tu.. then sampai jam 5 petang, balik and singgah beli untuk berbuka.. sangat la tak BEST sebab tak memasak sendiri kan.. nak masak pun, dah la duduk sorang, barang pun yang sado je.. beli ajelah yang mampu.. haha.. takpelah, yang penting ada juadah BERBUKA, ye tak?.. hantam sajalah labu.. beli je yang mana teringin tu.. bismillah then makan, malam pi teraweh.. insha Allah, semoga Ramadhan kali ni memberi seribu rahmat dan keberkatan dalam hidup aku dan keluarga.. aminnn..
p/s : petang ni tak tau nak makan apa, tengah diet atkin lah konon nye skang kan.. haha

No comments:

Post a Comment