Wednesday, January 25

Beza lelaki MATANG dan lelaki TAK MATANG..

LELAKI MATANG
  • kalau ade gf buat masalah atau sesiapa ade wat masalah dengan lelaki nie, dia takkan terus maki hamun atau marah2 tak tentu hala, sebaliknya dia akan tanya dulu dan siasat ape yang berlaku sebenarnya.
  • lelaki matang ni tak suka mesej sangat sebab dia lebih suka call terus, lagi best kalau dapat dengar suara then borak2 panjang.
  • pandai berborak dengan org tua, beramah mesra dengan org tua tak kira dia kenal ataupun tak.
  • bukan seorang yang cepat marah ataupun baran  * kalau yg mmg hot temper tu lain citer lah
  • suka berjenaka..lawak yang kadang2 ade maksud tersurat dan tersirat
  • seorang yg pemaaf dan cepat memahami situasi yang terjadi..
  • kalau dia marah atau merajuk pun mungkin kejap dan akan reda kemudian * laki pon tau merajuk tau
  • pemakaian lebih kemas dan tidak terlalu mengikut fesyen semasa asal kan bergaya. * pakai berjenama tu lain
  • lebih mementingkan perhubungan ke arah yg lebih jauh, komitmen yg tinggi   *lebih kearah pertunangan dan seterusnya perkahwinan
  • agak cool dan control
  • menghormati permintaan pasangan, kalau pasangan tak suka dipegang (tangan), dia takkan memaksa atau cuba-cuba nak gatal tangan pegang jugak.
 LELAKI TAK MATANG
  • cepat marah kalau berlaku sesuatu kejadian. 
  • ber'mesej jenis tak reti nak henti. kalau boleh nak bawak masuk henfon time mandi skali dan mesej bagitau yg dia tgah mandi   *syok mandi air sejuk =,=
  • kalau buat lawak kadang2 lawak tu tak lawak tapi gelak jugak. 
  • kalau berjalan dengan pasangan kalau boleh pegang atau peluk tak nak lepas. over dari orang yang dah kahwin. even nak makan pun nak pegang lagi , wth..
  • cuba perhatikan couple yg masih bersekolah dgn yg dah tak bersekolah..nampak beza tak kalau korang pegi jalan kat mane2 mall?
  • pemakaian kalau boleh nak ikut fesyen dan orang akan pandang dia sampai langgar tiang. haha    *pkai cermin mata gelap dalam mall. terik lampu kot. kalau yg ade masalah mata lain citer key
  • kalau jenis ade kapel..nak merajuk/marah kne lebih dari seminggu..
  • selalu buat keputusan terburu-buru tanpa pikir panjang.
  • tak pandai menghormati org tua.   <<< HATE THIS   

2 comments:

  1. macam sy je...( Dah Tecik)=)

    ReplyDelete
  2. hehe.. yela, cam awak kan dak tecik yang nakal :P

    ReplyDelete