Tuesday, October 18

BERANGAN macam DULU :D

time KECIK2 dulu teringin sangat nak jadi PENYIASAT, especially bila tengok cerita TOTALLY SPIES (korang tengok tak cerita katun tu weh?).. bab berangan time TENGOK tv memang FAVOURITE aku lahh kan,time tengok cerita princess mesti berangan nak KAWEN dengan PUTERA RAJA je, ntah putera raja mane lah kan yang nak kat aku nihh, entah2 dapat RAJA GOPAL je..hahaha.. time SEKOLAH bila cikgu tanye nak jadi apa, aku jawab nak jadi PAKAR FORENSIK, macam CSI tu lah kan.. kununnye lah nak jadi PAKAR forensik,tapi bila dapat panggilan PERGI MATRIKULASI dulu taknak pergi pulak, PADAHAL aku sebenarnya takut nak belajar SAINS lagi dah la, TOBAT2.. abis SPM dulu, aku siap cakap kat member2 aku TAKNAK sambung belajar SAINS lagi dah, PAYAH oo, mau PECAH otak aku yang mereng ni.. aku ni pulak da la dari SEKOLAH dulu tak penah nak serius, aku tak RETI la nak belajar serius2 ni, TENSEN la.. risau kang kalau aku pergi MATRIKULASI, semua kawan2 aku kat matriks tu tak lulus gara-gara OTAK aku sorang yang sewel ni...hahaha..tapi kan, even aku tak dapat jadi REAL forensic expert, tapi aku dapat jugak jadi PENYIASAT persendirian tak berBAYAR..hehe..eh, jap jangan FIKIR aku ni stalker ORANG eah, nanti dah takde sape nak kawan ngan aku pulak.. aku ni tolong siasat untuk orang2 TERTENTU jelaa.. actually only for my best, best, best  friend jelaa.. tapi takde lah HEBAT sangat, setakat tau sikit2 jela. tapi at least membantu kan.. and the most important thing, dapat la jugak merasa jadi CSI kat malaysia ni haa, dapat BERANGAN sikit pun jadi laa kan dari tak dapat lansung..haha
p/s: bahagia dengan kerjaya yang bakal ditempuhi walaupun bukan FORENSIC EXPERT  ^__^

Friday, October 14

STEP forward my DEAR :)

when I HEARD from one of my friend that his mother was in charge in a HOSPITAL, suddenly I think about my MAMA, I MISS my MAMA so much, miss her voice and her babbling over my ear..I've never BELIEVE that i have grown up, I still want my MAMA to hold my HAND and say, come on my DEAR, step FORWARD, mama will hold you. BUT now everything already change, I have grown up, have my own problem, have to think for a better life and was far apart from her to make something more valuable for my future here, the thing that make me sad is I CANNOT see her EYE and FACE when I woke up every MORNING.. MAMA, I still want to CRY on your shoulder when I have a problem, still want you to treat me as a BABY, feed me every time I was hungry, bring me to shower, and play with me.. I MISS that moment so much MA..now, Mama always remind me that I must changes myself, do not become a childish anymore, do something new in my LIFE, mama will not be by my SIDE FOREVER, because when the DAY come, she will GO.. she asked me to choose a right PERSON to replace her by MY side, but I believe that no one can replace her inside my HEART, she will always be mine forever.. MAMA, I promise you that I will take care of myself and not doing something that can make you shame because of me and I will make you PROUD of me someday..
p/s : Hoping that MAMA and ABAH will be my side on the day I success and want them to be proud with me. and the most important thing, I want to repay back for their hardness in growing me up. LOVE both OF YOU so MUCH...

Saturday, October 8

DINNER time :) bertemakan COLOURFUL FLOWER and TRADISIONAL

bertarikh 2 OKTOBER yang jatuh pada hari ahad, saya mengumumkan satu MAJLIS MAKAN MALAM jabatan akan diadakan..jeng3..hehe.. senget sungguh aku ni sekarang kan..haha.. haa, sempena semester yang hampir berakhir tak lama lagi, jabatan aku BUAT satu DINNER khas for our LECTURER and also ALL Jp's STUDENT.. meriah nok majlis tu.. aku pun datang jugak tapi dengan keadaan SEDIKIT tak terurus lah..haha..so TAKDE my pic oukay..haha.. eh, hum majlis ni pun aku jadi MC jugak tapi tak bersedia pape pun, dah macam hape je malam tu, aku pun tak TAU apa yang aku CAKAP, main hentam jelaa.. yelah, aku mane ada time nak study EVENT malam tu, aku sibuk dengan urusan dewan aku yang tak siap2 sampai petang ahad tu, PADAHAL malam tu dah DINNER.. memang kelam kabut dibuatnya doe..nasib baik sangat2 aku ada urusetia2 yang sangat2 BAIK dan nak TOLONG aku buat semua kerja, THANKS banyak2 kat korang.. haa, kat sini ada pic EVENT DINNER tu, aku ambik je dari kawan2 yang ada, and for urusetia, I am sorry sebab tak banyak pun pic urusetia, almaklumlah SEMUA sibukk.. jemput tengokkk :D
 nilah hasil dari idea aku bersama AZRUL..haa, nak wat landasan berbunga kan, nilah jadinya...to AZRUL yang takde malam dinner tu, sorry lah ea, sy hias ikut kepala saya jea..hehe
 CLASSMATE aku yang sangat suka berPOSING
 DIB 3, yang pakai kemeja PUTIH is LECTURER. his name is ENCIK NAKOE, betul ke aku spell ni sebab tak pernah belajar dengan dia.. and incik abang berbaju PINK, orang panggil ABE, dia ni one of our urusetia :D
 part of my CLASSMATE dengan tema tradisionalnya :)
 yeah, our DADDY dengan bangganya menayangkan pingat2 yang dimenangi budak2 kelas aku.. TERBAIK lah DSK 3B.. cekpah, chumell!!
 sempat lagi posing sementara tunggu TURN amik makanan kan.. :D
 jiran BILIK sebelah, tempat aku selalu LEPAK menghabiskan masa..hehe
that BUDAK KICIK, hehe, is urusetia for bahagian PROTOKOL, kelam aku tengok dia malam tu..sorry dear.:D
 haaa, ni dua orang non muslim in MY CLASS, diorang nilah yang selalu menggamatkan kelas..especially kelas TAMADUN,hahaha :) yang tengah2 tu my dear farah yang sangat aku sayang then one of my besstie :D
 PENYERI kelas aku..takde dyorang, sunyi lah kelas tu, SPORTING habiss..
 URUSETIA for bahagian protokol and PENGURUS PROGRAM malam tuu...
the purple one, is my PENOLONG.. she just a nice person, and i'm so comfortable working with her..
DIBA, sayang kau sangat2, kau banyak tolong aku kan.. :)
yeah, PENGURUS program, ENCIK FIKRI wif DEWI a part of DSKians..btway tak aci laa, sy takde pun pic ngan pgurus program nihh, FIKRI bila mau bergambar ngan saya ni :p..haha
p/s:ALHAMDULILLAH, program ni berjalan dengan lancar and tamat on time..a SPECIAL thanks to all urusetia yang banyak tolong aku untuk EVENT ni, aku terhutang budi ngan korang..TO our SENIOR, kak WA and kak SYIRA, both of u banyak berkorban demi menjayakan program ni.. SAYANG both of u sangat2 sampai bila2..also for FIKRI, thanks so much and sorry sebab terpaksa melayan kerenah saya yang entah pape ni..u are the person that have a lot of patience..to semua urusetia yang tak dapat nak mention nama, korang memang terbaik oukay and sayang korang sangat2..kalau umur panjang, kita jumpa lagi di program seterusnya di semester selepas LI nanti korang ea :D

Friday, October 7

URUSETIA dan MC yang SENGET :p

hehe, tengok tajuk tu pun aku dah tau korang nak GELAK kan.. oukay fine, gelak dulu pastu baru baca.. haha.. hum, tengok entri yang baru lepas ni yang CERITA pasal program JABATAN tu.. aku ni sebagai URUSETIA yang terlalu setia, and jugak sebagai MC yang teramat2 lah senget terpaksa mengharungi liku2 ini. cewahh.. hehe.. hum, korang nak tau tak, hari isnin tu aku ada MIDTEST untuk paper MACROECONOMI yang susah tu tapi malam tu tak baca buku pun weh. semuanya sebab gara2 kena SIAPKAN benda untuk HANDLE malam kebudayaan jabatan yang jatuh malam isnin tu jugak lepas habis test.. malam tu memang tido lewat lah.. tapi nasib baik SANGAT2 test esoknya tu aku boleh buat, ALHAMDULILLAH..haa, bercakap pasal urusetia, memang kelam kabut sangat time tu, yelah baru 1st TIME handle program, dulu time skolah urus apa2 pun sikit je, takde la semua benda nak kena handle kan..hehe..tapi SYUKUR sangat2 semuanya berjalan dengan lancar.. and aku dengan tak malunya mengOFFERkan diri untuk menjadi MC malam 1st tu tapi tak sangka pulak kena jadi MC for the next day lg sampai event habis.. haha.. memang terbaekk lah aku jadi MC kan.. merepek jelah keje aku jawabnye.. haha.. aku ni a 'bit' peramah, so macam2 aku cakap, agak2 nye tak larat audience nak dengar cakap aku kan..haha.. tapi takpe, aku memang suka bercakap, tapi s0metimes tu kalau orang yang aku tak kenal, TERDIAM jugak aku..haha.. haa, and the most important thing, aku still menjadi MC yang a bit sewel untuk DINNER jabatan.. entah hape2 lah yang aku cakap kan.. sorry~ haha :D
MC with microphone..hehe.. eh, MC pun kena posing jugakk lahh sementara tunggu audience penuh :D
p/s: mohon ampun dan maaf atas salah silap saya sepanjang saya menjalankan tugas sebagai MC selama TIGA malam berturut untuk malam KEBUDAYAAN and also MC for DINNER.. salam kemaafan :)

PROGRAM jabatan..

huh, hampir DUA minggu tau nak uruskan program ni, penat rasenye.. dah MACAM orang gila dah.. tiap2 hari kena fikir 2,3 kali untuk benda yang sama..haha.. jangan cakap aku sewel, waras lagi tau tak.. cume wayar putus  satu je wat SEMENTARA ni.. haa, aktiviti JABATAN ni actually just only for jabatan aku jea. aktiviti ni berlansung hampir dua minggu and berakhir with malam kemuncak which is DINNER. (perkara yg dinanti2kan).. hum, JABATAN aku just ada dua COURSE je, DIB and DSK (tak paham buat2 paham jela ea,hehe).. so dalam meeting kitorang bahagi-bahagikan tugas.. DIB uruskan bahagian SUKAN and DSK (including me oukay) uruskan bahagian KEBUDAYAAN.. so aku taknak banyak cakap, just tgk jela PIC yang ada nie ea..most of this pic is my CLASSMATE, mesti la nak ambik pic classmate aku kan, ambik pic orang len watpe :) hehe
pemain-pemain NETBALL kelas aku : D
ni pun dapat JOHAN jugak oukay..
 nasyid untuk malam kebudayaan.. tempat KETIGA.. 
korang memang terbaik, memang best.. :D
 semangat bermain netball :)
 penyokong-penyokong yang datang dari kelas aku..
sanggup datang and tunggu sampai tengah malam..hehe
 barisan pelakon untuk PENTOMEN..
anak didik aku nie. aku lah pengarah cerita nie..
SERONOK giler..PENTOMEN tempat KEDUA :D
 part of my CLASSMATE :)
 ME with DIWI which is, one of DSKians jugak..sempat posing before contestant and semua datang..
tapi kerusi tu pun nak sesak jugak (lupa nak ubah.haha)
 HAIKAL,yeah budak sem satu.. penyanyi terbaik.. 
ada market budak ni, siap ada request from audience lagi tuu.. :D
 pentomen DIB 3, best jugak dengan trademark nye 'orang taulah, orang saje je'..hehe :)
 sempat posing sementara tunggu keputusan.. suke korang yea kalau depan kamera :D
yaa, dan yang terakhir sekali dan yang paling dinantikan..some of this kumpulan is actually memang penyanyi nasyid..suara memang best sangat, terpegun seketika..
aik, jap2, ada pengurus program lah kat hujung kiri tu, buat ape tu encik FIKRI, nasyid jugak ea..tapi takpe,sedap suara anda and also wif all your frend.. dapat tempat KETIGA.. :D
p/s: haa, rehat sebentar bersama kitkat,hahaha :) and sorry pic agak tak tersusun.. chill oukay :D

mari MENGAJI.. :D

ahha..mari adik2 kita MENGAJI.. hehe.. opps, jangan tukar blog, yeah its still my blog lah.. tak salah, tak salah, yes my blog.. HEHE.. actually TAJUK aku kali ni merujuk kepada satu rancangan TV9 yang selalu sangat disiarkan time PETANG2 tu, yang mari MENGAJI tu.. USTAZ ZAMRI, ingat tak? kalau tak ingat pun sok petang2 bukak TV9 pastu ikut mengaji sama2 tau.. hehe.. hum ,entri ni pasal ustaz zamri yang hensem lagi kacak tu je, baru2 ni USTAZ tu ada datang tempat aku buat ceramah pasal NYAWA..takut pulak bila diceritakan pasal SOAL nyawa manusia nie kan, rasa hiba sangat dengar cerita2 ustaz tu.. kadang2 aku dapat LIHAT depan mata aku sendiri orang2 yang tak menghargai nyawa, NAUZUBILLAH.. entah lah kan, nak bagi pendapat pun susah, apa yang aku harapkan is TO all STUDENT yang datang ceramah malam tu AMBIK iktibar dari apa yang ustaz tu ceritakan oukay.. :D
ni lah USTAZ ZAMRI yang aku cakapkan tu, kebetulan pulak dia datang temuramah orang depan aku.. sempat lagi aku amik gambar..walaweh :D 
tengok.. kusyuk dengar ceramah kawan2 aku nie.. i likee..
aku je dok sibuk jadi photographer :D
p/s: buang yang keruh , ambik yang jernih :) 

OPEN house rumah OUR DADDY :D

ahha, lamanye tak UPDATE entri terbaru..rasa macam dah nak dekat sebulan kan..tapi aku tak update pun sebab SIBUK sangat kena urus PROGRAM jabatan..huhu.. hum, btway tak lambat lagi kan nak cerita pasal OPEN HOUSE yang berlambak2 tu.. yang aku nak cerita ni actually pasal open house yang OUR DADDY buat sebelum habis syawal ritu.. ahha, our daddy? pelik kan.. our daddy tu sebenarnya PENASIHAT AKADEMIK untuk kelas aku, dialah satu2nya our daddy yang tersangat2 lah SPORTING.. SERIUSly aku cakap dialah yang paling memahami and masuk kepala dengan 37 anak dia(DKS3B) yang gila2 ni..haha.. dah la lawak pulak tu..hehe.. haa, time open house tu kan, our MUMMY (isteri daddy) masakkan untuk kitorang bihun sup then buat salad buah.. pergh, memang sedap giler lahh.. banyak jugak makanan petang tu tapi cam ingat2 lupe jea.hehe..tapi yg takkan lupa is SATE..haha. memang banyak sampai tak larat makan.. hum, petang tu memang penuh lah rumah daddy tu dengan anak2 yang ramai ni, memang tak muat ruang tamu rumah daddy tu. dah macam rumah kitorang dah kitorang buat..haha..eh, taknak citer banyak lah, ni pic2 ALL MY CLASSMATE..happening giler kann :D
 cukup tak 36 orang? sorang jadi photographer :D
yg tepi kanan is OUR DADDY and MUMMY hold her baby :)
 yang bertudung biru ni FUTSAL player wakil kelas aku untuk game petang tu, sekali jalan, datang open house lepas makan pegi LAWAN futsal .. terbaik lah korang sebab dapat JOHAN  :)
 dah habis makan, BERPOSING lah pulakk :D
ni geng2 yang datang lambat umah daddy nie, (actually aku pun sama datang lambat)..hehe :D
p/s : untuk all my classmate, aku sayang korang sangat2.. apa2 pun jadi kat kelas kita, aku harap kita semua bersatu key.. abaikan orang lain sebab kita semua tetap yang terbaik :D

Tuesday, October 4