Wednesday, July 27

CAMPUS life wif THEM..

aku BERSYUKUR sangat ditempatkan di TEMPAT ni, walaupun tempat aku ni agak pedalaman and SUSAH nak keluar tapi aku HAPPY(kott ??)..haha..lagipun kan,tempat aku ni AMAN and TENANG je tau,senang nak BELAJAR, jauh dari hiruk pikuk KOTA RAYA..humm,btaway kelas aku asalnya ada 41 orang but then sorang demi sorang terpaksa TINGGALKAN kelas aku dengan alasan diorang sendiri.. so NOW kelas aku ada 37 orang lah..
aku SERONOK sangat berada dalam KELAS yang ada sekarang..kami semua SATU KEPALA walaupun perangai lain2..TQ sangat2 kat semua lecturer yang faham PERANGAI kami dan tak pernah jemu2 bagi NASIHAT and TUNJUK AJAR kat kami semua..semua dalam kelas aku ada KELEBIHAN masing2 yang aku rase KELAS lain tak ada..kelas aku ramai yang BERBAKAT tau, macam2 bakat yang ada,kalau tak percaya cuba datang sekali duduk dalam kelas aku, GERENTI percaya..hehehe..kami dah macam satu KELUARGA,apa2 jadi pun kami akan sentiasa BERSATU dan MEMBANGUN..

p/s: to our LECTURER thanks sangat2 sebab tahan dengan sikap dan kerenah kami semua :D

a DAY wif THEM :D

WEEKEND yang tersangat lah best wif some of CLASSMATE coz kitorang dapat KELUAR jalan2 lepas menghadapi STRESS melampau sebab kena siapkan ASSIGNMENT SHORTHAND yang teramat2 lah banyak..bila dah dapat keluar tu, macam2 aktiviti lah yang kitorang buat..rasa macam taknak BALIK pun ada jugak..yelah,bukan senang nak keluar tau..nak KELUAR macam tu pun macam2 DUGAAN kami kena tempoh before sampai DESTINASI tau (kununnye lah)...HEHEHE..pagi nak keluar tu,awal2 pagi dah bangun BERSIAP (sempat lagi cuci baju)..jadual bas sepatutnya datang pukul 9 pagi tapi aku tak tau kenapa pagi tu BAS tak nampak TAYAR pun..tunggu punyer tunggu, akhirnye kami 9orang jalan sendiri ke PINTU UTAMA,kami fikir tunggu bas depan tu lagi senang,kot2 bas tak masuk asrama kan..sampai depan MAIN GATE,aku relax lah kat situ, dah nak dekat SEJAM aku duk melangut (termenung) kat situ, tapi bas tak sampai2 jugak, aku TOLEH belakang je, aku tengok, omakk aii penuh student duk tunggu bas jugak, ramai giler kott, nak dekat 200 orang doe..tunggu lagi lah sebab fikir BAS tu aku dah bayar penuh untuk SATU SEM, tapi bas tak jugak sampai2, semua dah MERUNGUT PANAS, dah tu aku tengok ramai yang dah naik PREBET dah, kitorang pun apa lagi, COL pakcik PREBET jugak lah..MELAYANG DUIT aku RM10, siot punye bas, dah la time aku dah sekerat jalan kuar dari tempat tu baru aku nampak BAS datang,SABARRR jelah..btway, the journey BEGIN, after balik dari town and beli BARANG yang begitu banyak..kami singgah ke PANTAI BNO untuk makan and ambik gambar,so lets take a look on OUR PICTURE keyh..for the beginning. AKU as a PHOTOGRAPHER, so takkan der pic aku lah kan,so tengok lah PIC yang aku ambik sendiri niey..
ahha..pic amik sendiri ni,eksklusif untuk korang tau (selendang ala hana tajiZI yg ditiup angin kuat so kena pegang lah kan) HAHAHA
ni ha FARHANA yang punyer makanan, sedap doe..dia punyer EXCITED jumpe udang BESAR sampai ambik gambar.. :D
ni kawan2 saya yang CHOMELL sangat2.. ni a PART of my CLASSMATE, ada ramai lagi yang nak ikut tapi semua MALAS bangun pagi, so ini jelah yang ada pun.. 

KAMI tak rapat tapi kami satu kelas 37orang dah macam ADIK BERADIK.. kami BANYAK KEPALA tapi ada SATU HATI :D

Wednesday, July 20

GEDIX2 time!!

Wahh PERASAN sungguh aku nieyh doee..seronok pulak bila dah kena TEGUR fasal berFESYEN, mula lah nak berFOTOSHOT sesaje kann..hahaha..balik je dari KELAS,da kena TEGUR ngan sorang mamat yang KEBETULAN lalu sebelah aku (actually JUNIOR), dia cakap aku gune fesyen shawl terbaru, aku rasa mamat ni BARU 1st time agaknya tengok orang pakai SHAWL macam aku pakai tuuhh,ke PELIK sangat haa?.. tapi bangga jap sebab aku orang yang 1st bawak fesyen ENTAH PAPE tu kat tempat niey, tapi kat TEMPAT aku ramai je yang pakai macam STAIL aku doee..pape pun ada jugak lah pic mengGEDIX aku ni nak dipaparkan untuk tontonan UMUM .. :D
haha, mengada kannn.. :D

kenapa macam lawak jew pic niey ?.. :D

p/s : to my room neighbourhood, jangan nak dengki sanggat ea time aku nak berGEDIX2 eah :D

Monday, July 18

FENOMENA bas sekarang :(

Baru seminggu balik ke tempat nie, HATI dah mula meronta-ronta nak BALIK ke rumah.. rindu MAMA dgn ABAH, padahal baru je sampai rasenye..hahaha..the JOURNEY begin on FRIDAY and 2 hari aku dapat spent time ngan FAMILY, walaupun agak sekejap, tapi alhamdulillah lah dapat jugak BERADA di rumah...
TIBA lah hari ahad yang dinanti2 untuk balik ke semula ke sini tapi yang buat aku nak TULIS entry ni sebab aku rase sedikit JANGGAL bila menaiki bas yang dipenuhi minah2 INDON dan mamat BANGLA yang betul2 make me ANNOY wif them..yang INDON nye dengan perangai tak senonoh then MEMEKAK tak tentu hala buat macam BAS tu dyorang yang punya,dah tu tak HORMAT pulak orang lain..agak2 lah kan,tengok2 lah jugak ada budak kecik, orang tua, student..de SORANG dak perempuan sebelah aku tengah MEMBACA, dyorang tengok pastu buat tak tahu je..nak je aku jerit suruh DIAM and hormat lah sikit..BAS tu dah cukup penuh dengan penumpang dan BUNYI pun dah ckup KUAT dah.. dah lah naik BAS pun korang duduk kat atas DASHBOARD depan tu pehtu wat aksi KONON seksi tang situ,SABAR jelah..HUH~
walau macam mana pun aku tetap kena naik BAS jugak setiap kali nak BALIK... huhuu :(

Sunday, July 10

i'm BACK !!

yeah, tak terasa pun sebenarnya CUTI DUA bulan nih..tup2 tengok 7 JULY aku dah kena balik SELANGOR balik..alahai sedih nya rasa..yelah,aku kena tinggalkan BILIK KESAYANGAN, kena tinggalkan MAMA and ABAH tp takpe demi perjuangan aku untuk mendapatkan ilmu, aku SANGGUP tinggalka semua tu..YEA,welcome back to CAMPUS LIFE and time to STUDY right..
Dah masuk hari keempat aku ada kat sini, tapi suasana still agak kebosanan sebab almaklumlah kelas pun belum bermula lagi kan..so, AKTIVITI selama ada kat sini just watch movie and planning for something UNIQUE..haha..btway,AZAM sem baru aku kan,aku akan lebih giler dari sem sebelum niey,haha..Yelah kan,orang cakap sometimes STUDY is BORED (actually aku pun cakap camtu jugak), so untuk hilangkan perasaan BORING yg teramat sangat tu,aku kenalah jadi gila2 dan do something different for THIS SEM..haha..HOPEFULLY aku dapat buat yang terbaik untuk sem ni dan dapatkan DIPLOMA dengan segera,hehe..tak SABAR nye nak habis belajar :))

p/s : so kt ENJOY!! hahaha