Monday, June 27

Alkisah RM1k SATU malam.. :)

Entry yang paling BEST abad ini..HAHAHA..yelah, korang bayangkan lah eah,boleh habis nak dekat RM1k dalam masa SATU malam je,tu pun shopping dalam masa 2 JAM je tau..tak perlu lah kott aku NYATAKAN jumlah sebenar tapi for sure memang BANYAK sangat..memang time kat CASHIER tu aku tengok dekat tempat mengira tu sampai nak terkeluar bijik mata..HAHAHA..nasib baik lah bukan aku yang BAYAR,kalau tak memang menangis aku kat situ,memang aku balik yang kena KERJA kat situ..btway, THANKS so much to my parents yang sanggup MENGIKUT kehendak anaknye yang MENGADA-NGADA sangat nieyh..TWO thumbs UP for THEM especially for my DAD (sebab dia yang bayar) HEHEHE.. and SORRY jugak sebab terover BELI pulak :p
P/S: pasni aku taubat dah nak belanja macam nieyh,even bukan aku yang bayar tapi aku nak belajar berjimat sebab nanti bila aku berkeluarga takkan aku nak belanja DUIT GAJI aku untuk aku sorang je kan, FAMLY comes FIRST right?.. :)

Wednesday, June 15

GREAT weekend :)

Thanks to NOR SYAZRINA and NUR AIZAN coz we all have a great weekend together kan..lame aku rase kita tak lepak sesama since MASING2 dah sebuk dengan life sendiri.. Hum, BTW aku rase seronok sangat dapat spent time camni,dapat jalan2 g shopping2, kalau dulu shopping cara TAK berdwet, yelah time skolah lagi,but now SHOPPING tak ingat dunia..HAHA..tengok SALE semua nak beli..
 The MOST amazing activities for that day is kitorang pegi wayang cerita KL GANGSTER..best doe..ley igt ayat dalam citer tu..tambah pulak zizan razak pun ada,memang ada jugak lah part lawak yang kecoh satu panggug..RUGI tau tak tengok citer niey..
 Then kitorang pegi kenduri jadi ala2 MAK DATIN tau.. Happy sangat walaupun tak berapa kenal orang..HEHE..Aktiviti lagi ea, humm,g karoake ngan ALAN n SHAHRIL (sahabat laki yg paling rapat) then, g makan western sesame..sembang2 sambil tgk FOOTBALL..

mane pic kita wey?takde laa..apsal kita tak tangkap gambar ea beb?..HAHA

LAPPY cari apsal !!

Ah geram nye rase..LAPTOP kesayangan aku cari PASAL lah..kenapa lah time2 aku camni nak cari pasal hah?..
Susah nye hidup bila lappy wat HAL..nak FB susah..nak update BLOG lagi lah susah..hopefully lappy aku kembali baik seperti asal lepas kuar OSPITAL t.. :)

Saturday, June 4

lelaki DIMADUKAN!! SANGGUP ke??

Aku tertarik dengan wallpost seorang SAHABAT di FB, 'Lelaki suke nak kawen lebih dari 1, tapi ade tak lelaki yang sanggup dimadukn?' Aku rase post ni memang sesuai sangat bagi lelaki2 zaman sekarang yang bagi aku semuanya LEBIH KURANG sama je.. Kalau sebut saje pasal NIKAH KAHWIN semua lelaki tau diorang ada koata sampai EMPAT tapi bab2 AGAMA, semuanya diabaikan.. even dah kawin pun, nak BERPOLIGAMI perlu ada kemampuan jugak, tapi sekarang banyak yang mampu BATIN je, NAFKAH zahir anak isteri DIBIARKAN.. so sekarang ni persoalannya, Lelaki DIMADUKAN, SANGGUP ke??..
p/s : sekadar gambar hiasan

Aku PASTI mane ada kaum ADAM yang sanggup dimadukan, BETUL TAK?.. tapi aku pelik kenapa mereka sanggup madukan KEKASIH ataupun ISTERI mereka.. sedangkan bila menaburkan JANJI, ape pun sanggup buat demi ORANG TERCINTA tapi kenapa masih SANGGUP MENDUA dan MENTIGAKAN kadang2 tu sampai BERATUR spare part baru??..
Kalau kekasih hati bermain mata dengan LELAKI lain, cepat pula kaum ADAM ni naik DARAH tapi kenapa bila mereka yang buat perangai, mereka cakap tu PERKARA BIASA bagi seorang LELAKI.. lelaki2, fikirlah apa perasaan korang bila diri korang DIMADUKAN?? tanya pada diri korang sendiri, korang SANGGUP ke?.. Aku jamin, silap2 boleh runtuh satu rumah bila lelaki DIMADUKAN, bertumbuk tak tentu pasal pulak..
Yang berpoligami dengan IZIN isteri tu kira takpelah kan sebab isteri REDHA ,TAPI for those man kat luar sane yang masih dengan PERANGAI menduakan isteri tanpa pengetahuan isteri, fikirlah BAIK2 tindakan anda itu, apakah akan BERLAKU sekiranya anda yang diMADUKAN tanpa pengetahuan anda?.. Those for man yang ada KEKASIH HATI but masih berperangai macam ni, korang fikir balik eah, agak2 la kan, GF korang tu nak tak kawen dengan korang bila tau PERANGAI korang macam ni, kalau tak kawen pun dah pandai MAIN KAYU 3, apatah lagi bila dah kawin kan.. kalau PEREMPUAN yang berkelakuan seperti apa yang korang lakukan sekarang niey, ADAKAH KORANG SUDAH BERSEDIA UNTUK DIMADUKAN??..

P/S: artikel ni takde kena mengena dengan sesiapa pun samada yang masih hidup ataupun yang telah pergi, ni sekadar pandangan dan penulisan saya sahaja :)

Friday, June 3

Nak SEPAH!!

ALAHAI sedih nye rase.. PLAN nak pegi PENANG tak jadi lah..SEDEY laa.. nak JUMPE SEPAH jugak.. tapi malangnye nasib SEMUA KERJA lambat habis.. pape pun, SUPPORT sepah.. SEPAH TERBAAEKK !!