Monday, May 30

CERITERA customer :)

Hum, bercerita tentang PENGALAMAN menguruskan BISNES memang banyak sangat.. PENGALAMAN ini banyak memberi dan mengajar aku untuk menguruskan KEHIDUPAN aku...
Bermacam2 kerenah CUSTOMER yang aku jumpa.. Tatkala masalah mula timbul, KESABARAN yang tinggi perlulah MENEBAL dalam diri aku.. ada banyak jenis CUSTOMER yang kadang2 wat aku rase shengal sangat ngan dyorang.. Nak servis 5STAR, tapi nak DISCOUNT lebih pulak tu.. Kadang2 aku PENAT, penat sangat nak layan kerenah dyorang.. But aku kena jugak tersenyum dengan LEBARnya walaupun tak sudi..
Bila datang customer yang SUKA CARI PASAL, memang sengaja lah menduga KESABARAN aku..Pernah sekali aku dimarahi CUSTOMER sebab tempat tak ready, padahal dalam perjanjian sepatutnya datang after 2PM but dyorang datang awal pagi, dah takde tempat, taknak mengaku salah then main sedap mulut je MARAH KAW2 punya..CUSTOMER yang macam tu,memang aku akan layan KAW2 lah sangat kan..HAHAHA

Then ni satu lagi masalah, bila CUSTOMER yang datang tu BAIK sangat, aku rase macam semua benda aku buat TAK KENA.. aku ase nak tingkatkan lagi SERVICE and bagi yang TERBAIK sekali untuk dyorang.. Senang cerita ase cam nak tatang2 je CUSTOMER macamtu..Yelah, kalau orang dah BAIK,aku lagi SERIBU KALI rasa nak buat baik..Tambah2 yang datang tu MAKCIK2 yang peramah sangat then tanye macam2, memang aku suke sangat <3
I could give a very2 big smile for a kind CUSTOMER
Ada pulak jenis CUSTOMER yang nak menggatal ngan aku pun ada..Hum, aku ingat habis setakat jadi customer je, tapi ada pulak yang mintak NO PHONE tu yang lawak tuh, yelah bagi jelah kan sebab dah ingan CUSTOMER kan, mungkin nak datang lagi..sekarang nie, tiap 2kali sebulan mesti wujud je dia kat sini, padahal saje2 je,nasib baik kau HENSEM..hahaha..Opps,tergatal pulakk!! HEHE

Kalau nak cerita pasal CUSTOMER memang takkan habis, so aku ringkaskan jelah ek,kalau tak korang tak habis membaca nieyh.. Aku penah menghadapi CUSTOMER yang tak bayar, CUSTOMER yang merosakkan harta, CUSTOMER yang pemarah, CUSTOMER yang selalu je tak puas hati, CUSTOMER yang belagak sangat (padahal bajet je lebey, service nak baik tapi DISCOUNT nak banyak), CUSTOMER yang tak kedekut (siap bagi lebih, sebab dia kata duit belanja untuk belajar)..

BTW, pape pn aku tetap SAYANG CUSTOMER aku, walau macam mane pn dyorang.. Aku akan cuba jadi A VERY2 GOOD MANAGER okay :)

Friday, May 27

Jangan HINA aku!!

Mungkin aku nampak POLOS, BIASA2 jer, xUPTODATE but jangan HINA aku..
Aku sedey sangat bila ada yang seolah2 memperkecilkan OTAK aku yang sememangnya dah kecik niey..  "OHH,kau belajar POLI je rupenye"(dengan muka yang kerek).. elo,suka hati aku lah nak belajar dekat mane okey.. tak ada kena mengena pun dengan kau.. Ye, aku mengaku, aku nampak POLOS, tak nampak macam STUDENT pn kan..


Plez jangan HINA aku seolah2 aku tak ada PERASAAN dan JIWA.. Huh!!
Tapi ingat, aku bukan sePOLOS yang kau sangka ye.. Aku ditawarkan 3 tawaran but aku ada sebab2 untuk pilihan yang aku buat..


Aku dapat tawaran MATRIKULASI untuk SCIENCE, UiTM untuk KERUTERAAN AWAM dan POLI untuk SAINS KESETIAUSAHAAN... why i choose POLI?.. sebab aku rase mase depan aku ada dekat situ.. sekurang2nya aku cuba mencari sesuatu dalam hidup aku kan..Mungkin ramai yang rase pilihan aku bukan sesuatu yang waras tapi THIS IS MY LIFE,ikut suka aku lah kan.. so AVOID urself from being ao BUSY BODY eah..


This is my life
This me I am life
I am energy
I am this poem trying to run
away from everything in my life
running in my life
 to life and life
because of life
for life.

Wednesday, May 25

Need U ALL..

Sejak aku mula mengenali dunia ni dan mengerti apa itu erti persahabatan, mereka inilah yang sentiasa berada di sisi aku samada suka ataupun duka..

p/s: sorry ambil pic korang tanpa izin..he3

Persahabatan ini unik kan, terjalin dengan pergaduhan dan akhirnya menjadi persahabatan yang paling akrab sekali.. Sekarang walaupun semua dah ada kehidupan masing2 tapi persahabatan kita tetap takkan pernah berakhir.. Aku sayang korang!!

Monday, May 16

Perlu @ Tak??..

Hum aku sebenarnya takut nak tulis entri pasal benda nieyh.. ENTRI PASAL CINTA..

Cinta!! Huh perkara yang paling aku takut waktu mula2 mengalami zaman remaja aku..
Kawan2 aku kebanyakkan nya lelaki, aku tak tau kenapa and mengapa tapi aku lebih suka berkawan dengan lelaki sebab bagi aku golongan lelaki ni tak menjengkelkan dan tak suka bergosip macam kawan2 pompuan aku yang lain..Aku jenis yang lasak, sekolah dulu pun main bola dengan classmate lelaki sampai terkoyak habis kain sekolah aku..But when i bcome a teenager semuanya berubah.. Perasaan CINTA dah mula berputik. Time tu kalau dah suka, buat apa pun sanggup..kadang2 bila dipikirkan rase macam lawak pulak..
Betullah cakap orang kan, hati dan perasaan ni kita tak boleh nak tipu.. Kalau dah jatuh cinta tu tetap jatuh cinta jugak.. tengok tu, bubuh lah formula ape pun, cinta jawapannye tetap cinta.. Tapi aku ni dulu ada tabiat buruk tau, kalau aku tak dapat someone tu aku berusaha sampai dapat but if aku dapat tak penah kekal lame pun c0z aku yang akan mintak putus.. Kenapa ea? ..HAHAHA..aku pun tak tau lah kenapa tp time tu mungkin sebab budak2 lagi kan..Aku penah kapel paling sekejap tak sampai 48jam pn and yang paling lama pun tak sampai sebulan pun..TERUK kan aku dulu..But now im DIFFERENT, dah dewasa dan dah EXPERIENCE banyak.. But satu je, BERCINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI kan..

CINTA tu tak semudah yang disangka.. banyak dugaan nya.. Dah banyak contoh depan mata aku sebenarnya.. Aku FOBIA CINTA sebab aku tak nak benda yang jadi pada sahabat2 aku terjadi pada diri aku sebenarnya.. Tapi sampai bila aku nak mengelakkan?? Aku perlu kuat sebab CINTA tu punya RISIKO yang tersendiri.. Jika aku jatuh cinta untuk kali ni, aku akan CINTA SEPENUH HATI..:))
I wrote your name in the sky,
but the wind blew it away.
I wrote your name in the sand,
but the waves washed it away.
I wrote your name in my heart,
and forever it will stay.
..