Monday, November 28

pesan MAMA :)

Dari DULU lagi MAMA pernah pesan soal CINTA dengan aku.. dia ulang bila setiap kali dia rasa perlu dan buat aku INGAT benda ni SAMPAI bila ke hari nie.. tak banyak yang MAMA pesan, cuma SATU.. kenapa satu? sebab dari SATU tu je sudah memadai untuk aku dapatkan yang lain-lain.. mama suruh ingat sampai tiba saat aku jadi hak orang lain..mama PESAN 'nanti kalau nak KAHWIN, cari lelaki yang BETUL2 CINTA dan SAYANG kamu, biar kamu tak SAYANG or CINTAKAN dia pun takpe, asalkan dia SAYANG dan BETUL2 nak jaga kamu, JANGAN sesekali BERKAHWIN dengan lelaki yang HANYA KAMU yang SAYANG or CINTAkan dia tapi dia just SAYANG sikit je kat kamu or dia tak pasti dengan PERASAAN dia sendiri'.. oukay, korang mesti pelik kan kenapa MAMA aku pesan macam tu, aku mula2 tu pun pelik jugak sebab mane boleh kawen kalau tak sayang or cinta kan.. rase cam HAMPA gila la dengar MAMA cakap macam tu, tapi sekarang aku dah tau kenapa mama cakap macam tu..oukay, untuk pengetahuan korang lah yea, LELAKI ni kan EGO tinggi berbanding PEREMPUAN,  sekali dia cakap tidak, aku rase selamanya tidak, dia mungkin boleh berubah hati untuk say YES, but aku rasa BERABAD kot kalau nak tunggu..okay, untuk kes yang PESANAN mama ni, lelaki kalau dia dah sayang dia sanggup buat apa saja untuk dapatkan HATI ISTERI dia even dia tau ISTERI dia tak sayang dia, and the most important thing, HATI perempuan ni macam KERAK NASI, rendam lama2 nanti LEMBUT jugak, so tak mustahil dia akan TERIMA kehadiran suami yang tak dicintai dalam hidup dia.. memang susah nak TERIMA lelaki yang kita tak CINTA tapi aku rasa itu bukan PERKARA yang SUKAR untuk kita lakukan kann..and sangat mustahil bagi lelaki yang CINTAKAN isteri akan BERLAKU curang.. TAPIII if just ISTERI yang SAYANG suami sangat2 tapi SUAMI tu tak FEEL pape pn, ni memang parah tahap extreme sebab korang pun tau kan, susah sangat2 nak dapatkan HATI lelaki yang TAK SAYANG or CINTAKAN kita.. as what i say, sekali diorang say NO, its mean NO!! and berhati2 lah sebab korang bakal DIMADUKAN.. so korang FAHAM kan kenapa mama pesan MACAM tu kat aku.. hopefully ALL GIRL out there boleh menilai sendiri pesanan mama aku ni..sekadar RENUNGAN :))

p/s: tapi wat masa SEKARANG aku pun tak gunakan lagi PESANAN tu, mungkin satu hari nanti kot... :D

KENANGAN ituu :)

PERKARA pertama yang aku buat time aku nampak semua KENANGAN LAMA tu ialah KETAWA, ketawa sekuat2 hati..mane tidaknye aku ketawa, tengah2 aku mengemas BILIK aku ni, aku bukak lah LACI lama yang dah berkurun aku tak pernah JENGUK lansung tu..jeng3, aku jumpa DIARI, BUKU BIODATA plus NOTE BOOK kecik.. FIRST bukak laci tu aku CURIOUS la jugak tengok2 benda2 ni kat dalam laci, bila dah bukak satu2, apa lagi, KETAWA BESAR lah aku.. semua barang2 tu aku punya lah, sejak bila aku hilang ingatan pun tak taulah..haha.. setiap HELAI DIARI, NOTE BOOK and BUKU BIODATA tu aku selak, memang SERIUSLY kelakar giler lah.. ayat2 JIWANG kat NOTE BOOK kecik tu, pastu kata2 peransang untuk EXAM dari BUKU BIODATA yang ditulis kawan2 aku yang tak masuk AKAL lansung..sakit perut aku gelak tak habis2 time tu.. DIARI pulak memang tak payah cakap lah kan, memang aku yang baca ni pun rasa nak PENGSAN, patutlah time SPM aku dapat BAHASA MELAYU A+ , rupa2 nya aku nie suka sangat merapu benda yang entah pape, pasal CINTA lah, LIFE lah, macam2 lagi lahh.. hehe.. tapi kan, bila difikirkan balik, semua kenangan yang tertulis tu sangat MANIS untuk aku buang macam tu je.. bila aku selak HELAI demi HELAI semua tu, aku dapat rasa macam aku balik semula 5,6 tahun lepas.. BAHAGIAnya rasa kalau dapat diundurkan masa kan.. :))
haa, macam baby nilah aku gelak, memang BESAR mulutnya..haha :))

selamat TINGGAL semester 3 :(

Alhamdulillah TAMAT sudah pengajian aku semester 3 ni..result tak keluar lagi tapi HOPEFULLY everything is going to be okay lah yea.. actually tujuan aku tulis entri kali ni sebenarnya aku nak say GUDLUCK to all my CLASSMATE sebab bakal menjalani PRAKTIKAL di tempat masing2, tak sangka kan weh, dah setahun setengah dah kita duduk satu kelas kan.. dah MASAK sangat dah dengan perangai kita semua.. AKU MINTAK MAAF banyak2 sepanjang tempoh pengajian kita selama ni, even kita tak JUMPA just for 1 semester tapi aku tetap nak mintak maaf sebab kita tak tahu samada KITA masih SEMPAT jumpa or tak nanti,halalkan segala BISNES yang aku pernah jalankan kat korang tau,haha.. for those yang pernah terasa dengan aku, SERIUSLY aku mintak maaf sangat2 sebab aku tak pernah bermaksud nak wat korang terasa, for those yang PERNAH buat baik dengan aku, aku sangat2 MENGHARGAI korang, n untuk pengetahuan korang, aku tak pernah simpan sedikit pun perasaan MARAH or DENDAM pada sesiapa pun 37orang sebab kita kan FAMILY, the most happiest family in the world :) .. aku HEPI sangat dapat classmate macam korang sebab korang sangat2 lah CHEERFUL and otak GILA2..haha.. happening giler kelas kita and aku takkan lupa sampai bila2 kenangan kita SEMUA.. biarlah orang nampak KEBURUKAN kelas kita tapi aku tetap CAKAP kelas kita yang TERBAIK di kalangan yang TERBAIK..kita semua hebat dalam PELAJARAN dan SUKAN sampai wujudnya GENG kapak sebagai nama rasmi KELAS kita,haha.. btway, hidup GENG KAPAK!! .. :))
 kenangan time MEETING for subjek ADMINISTRATION.. sayang korang sangat2 atas kerjasama yang korang bagi.. tengok tu, PENGERUSI mesyuarat duduk pulak, berlagak betul (mengata diri sendiri..haha :p)
ni CLASSMATE aku yang sangat2 aku sayang.. FOREVER LOVE :D
p/s: jumpa lagi yea kawan2 disemester 5..aku SAYANG korang sangat2. :D

Wednesday, November 16

ish, SABAR jelaa..

haa, STUDY week pun sudah bermula, so berperang lah dengan buku2 untuk FINAL pulak.. habis internal PRACTICAL sibuk dengan FINAL pulak dahh,hemm nak taknak kena buat jugak.. so skang paper MACRO dah lepas, susah tu memang takyah cakap la, tapi REDHA jela sebab benda da lepas, jangan selalu TOLEH belakang, betul tak?..hehe.. hum,cakap pasal ostel ni, MATI kutu jugaklah kitorang semua duk sini seminggu sementara nak tunggu second paper nanti.. ramai pulak yang dah balik, JELES nya aku tengok, dah la classmate aku pun ramai yang dah tercangak kat rumah tu..tinggal berapa kerat je kat sini, KEBOSANAN tahap maximum da nie.. tapi bosan tu masih boleh di atasi la, tapi satu BENDA yang buat aku sangat2 marah and geram.. petang aku balik FINAL macro tu, aku tengok baju kesayangan aku kat ampaian HILANG.. aku mula la hangin satu badan..MAHAL tu weh.. dah la aku tension tengok paper EXAM, balik2 bilik tension pulak aku dengan HAMBA ALLAH yang takde otak tu, sedap2 je amik barang orang..dah sah2 la benda tu bukan dia punya..ish geram nyee lah~ takpe2, masih ada kesabaran yang bersisa dalam diri aku ni :))
tak baik tau buat perangai macam ni, nak EXAM ni nanti tak berkat laa..pape pun saya taknak mendoakan yang buruk untuk awak 'sang pencuri' cuma saya mendoakan awak diberikan pengajaran dan dibukakan hati untuk kembali bertaubat serta letakkan kembali barang kepunyaan saya yea.. :D

Friday, November 11

apa BEZANYA??

lama kan tak BUKAK cerita pasal CINTA kan.. hehe.. kali ni aku nak korang tengok apa perbezaan antara 3 benda yang ada kena mengena dengan HATI dan PERASAAN ni okay..

apa yang korang faham dengan perkataan 'SUKA' 'SAYANG' dan 'CINTA'??
nampak macam takde beza kan?..hehe..mesti semua akan cakap sama je.. takde beza pun..

bagi aku, TIAP2 perkataan tu ada MAKNA tersendiri yang aku pasti korang tak pernah FIKIR even sedikit pun.. senang nak UNGKAPkan perkataan2 tu, tapi susah nak luahkan dari hati yang tulus kan..dari fahaman aku sendiri lah kan, SUKA tu satu perasaan minat terhadap sesuatu benda.. tapi tak bermakna harus memilikinya dan tak bermakna jugak TAK boleh untuk memilikinya.. SAYANG pulak satu perasaan suka dan perasaan ingin kan benda tersebut untuk DILETAKKAN dibawah jagaan SENDIRI.. so apa maksud CINTA pulak? CINTA tu gabungan dari perasaan SUKA dan SAYANG yang dicampurkan sekali sehingga membuatkan seseorang tu tak sanggup nak kehilangan benda atau ORANG yang diCINTAI.. perasaan CINTA ini kadang2 selalunya tak dapat diungkapkan sebab cinta itu sendiri merupakan satu PERKARA yang subjektif :D

SUKA + SAYANG = CINTA :)

Thursday, November 10

SYUKUR, semuanya berjalan LANCAR :D

SEMINGGU aku berada di ADMINISTRATION office, seminggu dah cukup bagi aku untuk RASA pahit manis dalam DUNIA pekerjaan yang BAKAL aku lalui..  fuhh, tapi SYUKUR sangat2 semua kerja berjalan LANCAR, seronok sangat BEKERJA dengan diorang. SERIUSLY diorang memang sangat2 BAIK.. banyak benda yang aku tak PERNAH sempat belajar WAKTU kelas dulu tapi aku dapat BELAJAR dengan diorang.. KAKAK2 and ABANG2 ofis yang sangat SPORTING habess.. hehe.. PRAKTIKAL kat tempat ni buat aku dapat belajar mengenali ramai orang, tambah ILMU aku yang serba KEKURANGAN ni, dapat merasa GUNAKAN office tool yang before ni aku tak PERNAH kenal pun..hahaha.. SEMINGGU tak terasa pun sebenarnya, tak RASA pun aku ada kat ofis ni.. rasa MACAM baru semalam jejakkan kaki dalam ofis, tup2 dah habis PRAKTIKAL dah.. rasa macam nak lagi, tapi bila fikirkan praktikal sambil belajar ni yang susah sebenarnya, siang PRAKTIKAL, malam ada kelas pulak.. boleh pengsan dibuatnya..hehe.. BTWAY aku seronok sangat dapat experience seminggu BERPRAKTIKAL kat pejabat PENTADBIRAN.. SPECIAL thanks to all the ADMINISTRATION STAFF yang sangat2 baik :D

nanti KALAU saya ada FREE time, saya pegi LAWAT ofis yea,hehe :D
*markah penilaian PRAKTIKAL sudah dapat, apa lagi tunggu, choau dulu lahh ~ kbai :p

1st day WORKING :D

LAMA jugak kan aku tak update blog.. almaklumlah SIBUK sangat dengan kelas GANTI, KUIZ and TEST yang tak pernah nak habis2 tu.. memang KELAM kabut jugak lah hidup aku seminggu dua ni.. hehe.. hum.. eh, haa, ENTRI lepas cerita pasal aku kena MENJALANI internal PRACTICAL selama seminggu kan, so kat sini aku CERITA sedikit sebanyak apa yang jadi time FIRST day working kat ADMINISTRATION office tu.. hehe.. Pagi ISNIN tu, awal aku bangun, lepas MANDI and SOLAT subuh, aku terus siap2 then dengan BERDEBAR2 aku bergerak menuju ke OFIS, sampai je kat ofis tepat jam 7.50pagi.. wahh, awal aku sampai kan, hehe.. selalu kalau ada kelas pukul 8 pagi, pukul 8.15 baru aku sampai kelas..haha.. aku LAPOR diri kat pejabat tepat jam 8 pagi, SHARP takde kurang masa, takde lebih masa.. TIME lapor diri tu kena INTERVIEW la pulak, gulpp, telan air liur lah jugak aku nak jawab interview tu, tapi ALHAMDULILLAH selamat habis interview.. then jalan2 satu ofis introduce diri pulak, aisehh, malu kott.. hehe.. tapi yang best nye, semua baik sangat2 ngan aku..hehe..  lepas dah BERKENALAN ngan semua orang, TUGAS pun bermula as WORKERS.. hehe.. so, let take a look at this picture.. (ni ambik time lunch hour ni..hehe :D )
ni tempat duduk aku time PRAKTIKAL kat ADMINISTRATION ofis tuu..student praktikal pun ada tempat sendiri tau..hehe..cantik kan.. :D
 kerja untuk FIRST day punya, banyak tak? banyak kan, ada lg tambahan kat tepi tu, tapi tak kisahlah, at least aku dapat belajar buat benda baru.. hehe.. yang penting, semua kerja aku ni siap on time.. :D
MESIN2 dalam ofis, benda2 ni semua kat belakang tempat aku je..senang sikit nak wat KERJA..hehe

haa, dah2 aku taknak merapu lebih, kang tak larat korang nak baca..hehe.. btway, such a wonderful day for first time working experience. :D

Tuesday, October 18

BERANGAN macam DULU :D

time KECIK2 dulu teringin sangat nak jadi PENYIASAT, especially bila tengok cerita TOTALLY SPIES (korang tengok tak cerita katun tu weh?).. bab berangan time TENGOK tv memang FAVOURITE aku lahh kan,time tengok cerita princess mesti berangan nak KAWEN dengan PUTERA RAJA je, ntah putera raja mane lah kan yang nak kat aku nihh, entah2 dapat RAJA GOPAL je..hahaha.. time SEKOLAH bila cikgu tanye nak jadi apa, aku jawab nak jadi PAKAR FORENSIK, macam CSI tu lah kan.. kununnye lah nak jadi PAKAR forensik,tapi bila dapat panggilan PERGI MATRIKULASI dulu taknak pergi pulak, PADAHAL aku sebenarnya takut nak belajar SAINS lagi dah la, TOBAT2.. abis SPM dulu, aku siap cakap kat member2 aku TAKNAK sambung belajar SAINS lagi dah, PAYAH oo, mau PECAH otak aku yang mereng ni.. aku ni pulak da la dari SEKOLAH dulu tak penah nak serius, aku tak RETI la nak belajar serius2 ni, TENSEN la.. risau kang kalau aku pergi MATRIKULASI, semua kawan2 aku kat matriks tu tak lulus gara-gara OTAK aku sorang yang sewel ni...hahaha..tapi kan, even aku tak dapat jadi REAL forensic expert, tapi aku dapat jugak jadi PENYIASAT persendirian tak berBAYAR..hehe..eh, jap jangan FIKIR aku ni stalker ORANG eah, nanti dah takde sape nak kawan ngan aku pulak.. aku ni tolong siasat untuk orang2 TERTENTU jelaa.. actually only for my best, best, best  friend jelaa.. tapi takde lah HEBAT sangat, setakat tau sikit2 jela. tapi at least membantu kan.. and the most important thing, dapat la jugak merasa jadi CSI kat malaysia ni haa, dapat BERANGAN sikit pun jadi laa kan dari tak dapat lansung..haha
p/s: bahagia dengan kerjaya yang bakal ditempuhi walaupun bukan FORENSIC EXPERT  ^__^

Friday, October 14

STEP forward my DEAR :)

when I HEARD from one of my friend that his mother was in charge in a HOSPITAL, suddenly I think about my MAMA, I MISS my MAMA so much, miss her voice and her babbling over my ear..I've never BELIEVE that i have grown up, I still want my MAMA to hold my HAND and say, come on my DEAR, step FORWARD, mama will hold you. BUT now everything already change, I have grown up, have my own problem, have to think for a better life and was far apart from her to make something more valuable for my future here, the thing that make me sad is I CANNOT see her EYE and FACE when I woke up every MORNING.. MAMA, I still want to CRY on your shoulder when I have a problem, still want you to treat me as a BABY, feed me every time I was hungry, bring me to shower, and play with me.. I MISS that moment so much MA..now, Mama always remind me that I must changes myself, do not become a childish anymore, do something new in my LIFE, mama will not be by my SIDE FOREVER, because when the DAY come, she will GO.. she asked me to choose a right PERSON to replace her by MY side, but I believe that no one can replace her inside my HEART, she will always be mine forever.. MAMA, I promise you that I will take care of myself and not doing something that can make you shame because of me and I will make you PROUD of me someday..
p/s : Hoping that MAMA and ABAH will be my side on the day I success and want them to be proud with me. and the most important thing, I want to repay back for their hardness in growing me up. LOVE both OF YOU so MUCH...

Saturday, October 8

DINNER time :) bertemakan COLOURFUL FLOWER and TRADISIONAL

bertarikh 2 OKTOBER yang jatuh pada hari ahad, saya mengumumkan satu MAJLIS MAKAN MALAM jabatan akan diadakan..jeng3..hehe.. senget sungguh aku ni sekarang kan..haha.. haa, sempena semester yang hampir berakhir tak lama lagi, jabatan aku BUAT satu DINNER khas for our LECTURER and also ALL Jp's STUDENT.. meriah nok majlis tu.. aku pun datang jugak tapi dengan keadaan SEDIKIT tak terurus lah..haha..so TAKDE my pic oukay..haha.. eh, hum majlis ni pun aku jadi MC jugak tapi tak bersedia pape pun, dah macam hape je malam tu, aku pun tak TAU apa yang aku CAKAP, main hentam jelaa.. yelah, aku mane ada time nak study EVENT malam tu, aku sibuk dengan urusan dewan aku yang tak siap2 sampai petang ahad tu, PADAHAL malam tu dah DINNER.. memang kelam kabut dibuatnya doe..nasib baik sangat2 aku ada urusetia2 yang sangat2 BAIK dan nak TOLONG aku buat semua kerja, THANKS banyak2 kat korang.. haa, kat sini ada pic EVENT DINNER tu, aku ambik je dari kawan2 yang ada, and for urusetia, I am sorry sebab tak banyak pun pic urusetia, almaklumlah SEMUA sibukk.. jemput tengokkk :D
 nilah hasil dari idea aku bersama AZRUL..haa, nak wat landasan berbunga kan, nilah jadinya...to AZRUL yang takde malam dinner tu, sorry lah ea, sy hias ikut kepala saya jea..hehe
 CLASSMATE aku yang sangat suka berPOSING
 DIB 3, yang pakai kemeja PUTIH is LECTURER. his name is ENCIK NAKOE, betul ke aku spell ni sebab tak pernah belajar dengan dia.. and incik abang berbaju PINK, orang panggil ABE, dia ni one of our urusetia :D
 part of my CLASSMATE dengan tema tradisionalnya :)
 yeah, our DADDY dengan bangganya menayangkan pingat2 yang dimenangi budak2 kelas aku.. TERBAIK lah DSK 3B.. cekpah, chumell!!
 sempat lagi posing sementara tunggu TURN amik makanan kan.. :D
 jiran BILIK sebelah, tempat aku selalu LEPAK menghabiskan masa..hehe
that BUDAK KICIK, hehe, is urusetia for bahagian PROTOKOL, kelam aku tengok dia malam tu..sorry dear.:D
 haaa, ni dua orang non muslim in MY CLASS, diorang nilah yang selalu menggamatkan kelas..especially kelas TAMADUN,hahaha :) yang tengah2 tu my dear farah yang sangat aku sayang then one of my besstie :D
 PENYERI kelas aku..takde dyorang, sunyi lah kelas tu, SPORTING habiss..
 URUSETIA for bahagian protokol and PENGURUS PROGRAM malam tuu...
the purple one, is my PENOLONG.. she just a nice person, and i'm so comfortable working with her..
DIBA, sayang kau sangat2, kau banyak tolong aku kan.. :)
yeah, PENGURUS program, ENCIK FIKRI wif DEWI a part of DSKians..btway tak aci laa, sy takde pun pic ngan pgurus program nihh, FIKRI bila mau bergambar ngan saya ni :p..haha
p/s:ALHAMDULILLAH, program ni berjalan dengan lancar and tamat on time..a SPECIAL thanks to all urusetia yang banyak tolong aku untuk EVENT ni, aku terhutang budi ngan korang..TO our SENIOR, kak WA and kak SYIRA, both of u banyak berkorban demi menjayakan program ni.. SAYANG both of u sangat2 sampai bila2..also for FIKRI, thanks so much and sorry sebab terpaksa melayan kerenah saya yang entah pape ni..u are the person that have a lot of patience..to semua urusetia yang tak dapat nak mention nama, korang memang terbaik oukay and sayang korang sangat2..kalau umur panjang, kita jumpa lagi di program seterusnya di semester selepas LI nanti korang ea :D

Friday, October 7

URUSETIA dan MC yang SENGET :p

hehe, tengok tajuk tu pun aku dah tau korang nak GELAK kan.. oukay fine, gelak dulu pastu baru baca.. haha.. hum, tengok entri yang baru lepas ni yang CERITA pasal program JABATAN tu.. aku ni sebagai URUSETIA yang terlalu setia, and jugak sebagai MC yang teramat2 lah senget terpaksa mengharungi liku2 ini. cewahh.. hehe.. hum, korang nak tau tak, hari isnin tu aku ada MIDTEST untuk paper MACROECONOMI yang susah tu tapi malam tu tak baca buku pun weh. semuanya sebab gara2 kena SIAPKAN benda untuk HANDLE malam kebudayaan jabatan yang jatuh malam isnin tu jugak lepas habis test.. malam tu memang tido lewat lah.. tapi nasib baik SANGAT2 test esoknya tu aku boleh buat, ALHAMDULILLAH..haa, bercakap pasal urusetia, memang kelam kabut sangat time tu, yelah baru 1st TIME handle program, dulu time skolah urus apa2 pun sikit je, takde la semua benda nak kena handle kan..hehe..tapi SYUKUR sangat2 semuanya berjalan dengan lancar.. and aku dengan tak malunya mengOFFERkan diri untuk menjadi MC malam 1st tu tapi tak sangka pulak kena jadi MC for the next day lg sampai event habis.. haha.. memang terbaekk lah aku jadi MC kan.. merepek jelah keje aku jawabnye.. haha.. aku ni a 'bit' peramah, so macam2 aku cakap, agak2 nye tak larat audience nak dengar cakap aku kan..haha.. tapi takpe, aku memang suka bercakap, tapi s0metimes tu kalau orang yang aku tak kenal, TERDIAM jugak aku..haha.. haa, and the most important thing, aku still menjadi MC yang a bit sewel untuk DINNER jabatan.. entah hape2 lah yang aku cakap kan.. sorry~ haha :D
MC with microphone..hehe.. eh, MC pun kena posing jugakk lahh sementara tunggu audience penuh :D
p/s: mohon ampun dan maaf atas salah silap saya sepanjang saya menjalankan tugas sebagai MC selama TIGA malam berturut untuk malam KEBUDAYAAN and also MC for DINNER.. salam kemaafan :)

PROGRAM jabatan..

huh, hampir DUA minggu tau nak uruskan program ni, penat rasenye.. dah MACAM orang gila dah.. tiap2 hari kena fikir 2,3 kali untuk benda yang sama..haha.. jangan cakap aku sewel, waras lagi tau tak.. cume wayar putus  satu je wat SEMENTARA ni.. haa, aktiviti JABATAN ni actually just only for jabatan aku jea. aktiviti ni berlansung hampir dua minggu and berakhir with malam kemuncak which is DINNER. (perkara yg dinanti2kan).. hum, JABATAN aku just ada dua COURSE je, DIB and DSK (tak paham buat2 paham jela ea,hehe).. so dalam meeting kitorang bahagi-bahagikan tugas.. DIB uruskan bahagian SUKAN and DSK (including me oukay) uruskan bahagian KEBUDAYAAN.. so aku taknak banyak cakap, just tgk jela PIC yang ada nie ea..most of this pic is my CLASSMATE, mesti la nak ambik pic classmate aku kan, ambik pic orang len watpe :) hehe
pemain-pemain NETBALL kelas aku : D
ni pun dapat JOHAN jugak oukay..
 nasyid untuk malam kebudayaan.. tempat KETIGA.. 
korang memang terbaik, memang best.. :D
 semangat bermain netball :)
 penyokong-penyokong yang datang dari kelas aku..
sanggup datang and tunggu sampai tengah malam..hehe
 barisan pelakon untuk PENTOMEN..
anak didik aku nie. aku lah pengarah cerita nie..
SERONOK giler..PENTOMEN tempat KEDUA :D
 part of my CLASSMATE :)
 ME with DIWI which is, one of DSKians jugak..sempat posing before contestant and semua datang..
tapi kerusi tu pun nak sesak jugak (lupa nak ubah.haha)
 HAIKAL,yeah budak sem satu.. penyanyi terbaik.. 
ada market budak ni, siap ada request from audience lagi tuu.. :D
 pentomen DIB 3, best jugak dengan trademark nye 'orang taulah, orang saje je'..hehe :)
 sempat posing sementara tunggu keputusan.. suke korang yea kalau depan kamera :D
yaa, dan yang terakhir sekali dan yang paling dinantikan..some of this kumpulan is actually memang penyanyi nasyid..suara memang best sangat, terpegun seketika..
aik, jap2, ada pengurus program lah kat hujung kiri tu, buat ape tu encik FIKRI, nasyid jugak ea..tapi takpe,sedap suara anda and also wif all your frend.. dapat tempat KETIGA.. :D
p/s: haa, rehat sebentar bersama kitkat,hahaha :) and sorry pic agak tak tersusun.. chill oukay :D

mari MENGAJI.. :D

ahha..mari adik2 kita MENGAJI.. hehe.. opps, jangan tukar blog, yeah its still my blog lah.. tak salah, tak salah, yes my blog.. HEHE.. actually TAJUK aku kali ni merujuk kepada satu rancangan TV9 yang selalu sangat disiarkan time PETANG2 tu, yang mari MENGAJI tu.. USTAZ ZAMRI, ingat tak? kalau tak ingat pun sok petang2 bukak TV9 pastu ikut mengaji sama2 tau.. hehe.. hum ,entri ni pasal ustaz zamri yang hensem lagi kacak tu je, baru2 ni USTAZ tu ada datang tempat aku buat ceramah pasal NYAWA..takut pulak bila diceritakan pasal SOAL nyawa manusia nie kan, rasa hiba sangat dengar cerita2 ustaz tu.. kadang2 aku dapat LIHAT depan mata aku sendiri orang2 yang tak menghargai nyawa, NAUZUBILLAH.. entah lah kan, nak bagi pendapat pun susah, apa yang aku harapkan is TO all STUDENT yang datang ceramah malam tu AMBIK iktibar dari apa yang ustaz tu ceritakan oukay.. :D
ni lah USTAZ ZAMRI yang aku cakapkan tu, kebetulan pulak dia datang temuramah orang depan aku.. sempat lagi aku amik gambar..walaweh :D 
tengok.. kusyuk dengar ceramah kawan2 aku nie.. i likee..
aku je dok sibuk jadi photographer :D
p/s: buang yang keruh , ambik yang jernih :) 

OPEN house rumah OUR DADDY :D

ahha, lamanye tak UPDATE entri terbaru..rasa macam dah nak dekat sebulan kan..tapi aku tak update pun sebab SIBUK sangat kena urus PROGRAM jabatan..huhu.. hum, btway tak lambat lagi kan nak cerita pasal OPEN HOUSE yang berlambak2 tu.. yang aku nak cerita ni actually pasal open house yang OUR DADDY buat sebelum habis syawal ritu.. ahha, our daddy? pelik kan.. our daddy tu sebenarnya PENASIHAT AKADEMIK untuk kelas aku, dialah satu2nya our daddy yang tersangat2 lah SPORTING.. SERIUSly aku cakap dialah yang paling memahami and masuk kepala dengan 37 anak dia(DKS3B) yang gila2 ni..haha.. dah la lawak pulak tu..hehe.. haa, time open house tu kan, our MUMMY (isteri daddy) masakkan untuk kitorang bihun sup then buat salad buah.. pergh, memang sedap giler lahh.. banyak jugak makanan petang tu tapi cam ingat2 lupe jea.hehe..tapi yg takkan lupa is SATE..haha. memang banyak sampai tak larat makan.. hum, petang tu memang penuh lah rumah daddy tu dengan anak2 yang ramai ni, memang tak muat ruang tamu rumah daddy tu. dah macam rumah kitorang dah kitorang buat..haha..eh, taknak citer banyak lah, ni pic2 ALL MY CLASSMATE..happening giler kann :D
 cukup tak 36 orang? sorang jadi photographer :D
yg tepi kanan is OUR DADDY and MUMMY hold her baby :)
 yang bertudung biru ni FUTSAL player wakil kelas aku untuk game petang tu, sekali jalan, datang open house lepas makan pegi LAWAN futsal .. terbaik lah korang sebab dapat JOHAN  :)
 dah habis makan, BERPOSING lah pulakk :D
ni geng2 yang datang lambat umah daddy nie, (actually aku pun sama datang lambat)..hehe :D
p/s : untuk all my classmate, aku sayang korang sangat2.. apa2 pun jadi kat kelas kita, aku harap kita semua bersatu key.. abaikan orang lain sebab kita semua tetap yang terbaik :D

Tuesday, October 4

Wednesday, September 28

DUGAAN yang MENGUJI kesabaran :(

cakap pasal DUGAAN nie memang buat aku rasa hidup aku minggu nie PENUH dengan KESABARAN tahap maksimum.. aku TENGOK, DENGAR and BUAT je apa yang patut..aku paling geram BEKERJASAMA dengan orang yang banyak MULUT, selalu je ada yang TAK KENA, nak IKUT kepala dia je sebab fikir dia je yang BETUL, kuat MERUNGUT, PERENGUS and many more lahh.. dah nama pun buat kerja, sendiri faham lah kan.. tak payah orang ajar, sendiri pun boleh FIKIR mane yang patut and mane yang tak patut..aku ni pun buat jugak keje, boleh pun buat 2,3 KERJA sekaligus, takde hal pun, alah setakat nak URUS2 yang mane patut tu, takde hal lah.. dah tu seolah-olah dia je yang PENAT and macam dia sorang yang buat KERJA padahal aku tengok setakat duk berkepit dengan PHONE 24jam.. JANGAN nak OVER sangatlah !! huh~
aku ni antara orang-orang yang PALING SUSAH nak marah sebab aku nak jaga HATI semua orang tapi takde sape pn nak fikir apa PERASAAN aku, wat SAKIT HATI je nak marah2 nie, lagipun watpe lah nak MARAH tak bertempat kan, mungkin hakikatnya orang yang ada DEKAT dengan aku akan kata aku niey jenis SUKE GELAK plus HEPI gud LUCKY tapi INGAT satu benda kalau pasal KERJA then tetiba sekali aku dah MARAH, memang semua boleh jadi berterabur, memang aku sure takkan ada siapa pun yang sanggup nak mengadap aku nie.. aku kalau pasal KERJA ni a bit serious sebab aku ni everything is PERFECT.. tak kisahlah sape nak AMIK hati pun, TANGGUNGJAWAB is always tanggugjawab, nak taknak kena buat jugak.. time GELAK, aku gelak, aku pun tak suka nak serius2 sangat, lagipn bosan kan. tapi time KERJA, tolong buat betul2, bukan lah nak suruh buat kerja dalam keadaan serius sangat pun, just PUT a BIG EFFORT on what u do..dalam SEBULAN pun susah nak tengok aku marah, so jangan buat aku marah.. 
p/s : beware.. mood tengah tak STABIL..huh~

Tuesday, September 20

GATAL tangan walaupun TAK KREATIF..hehe

aku mengaku niey eah, aku tak KREATIF lansung, since sekolah dulu lagi lahh.. time SEKOLAH dulu kan ada belajar SENI, setiap kali aku ada keje SENI, aku mesti suruh ABAH or MAMA yang tolong buatkan, so sampai sekarang tangan aku niey KAYU sikit.. buat benda2 yang melibatkan keKREATIFan ni kurang sikit.. kalau nak tolong FIKIRkan benda KREATIF then orang lain yang tolong buatkan, memang boleh sangat2 tapi kalau tangan aku yang buat sendiri, aku rasa hancur kot benda yang aku kena BUAT tuu,hahaha..tapi untuk PERTAMA kalinya dalam hidup aku TOLONG buat HIASAN MAKANAN untuk pengantin, memang LAWAK sangat2, aku nie dahlah KAYU, setakat tolong masak TAKDE hal lah sangat, tapi bab2 HIASAN niey memang fail lahh kan, MERAPU jea jadinye wey..hehe.. tengok lah hiasan yg entah pape aku buat niey tau, tak chantekk pun, rasanya kalau masuk PERTANDINGAN nie awal2 lagi dah kena REJECT kott..haha..
haha, nie jea makanan yang aku mampu buat doe, yang hiasan buah-buahan tu semua MAMA yang buat, kalau yang tu aku jugak yang buat, aku rase tinggal kulit jea buah TEMBIKAI yang kena ukir tu..tengok weh, cam KAYU tak, masakan punyalah okay, tapi hiasan entah pape la yg aku tempek kat situ..haha..takpe2, yang penting DAPAT jugak experience :D
p/s: tolong jangan gelak ea, aku sekeh kang..HAHAHA :p

Monday, September 19

KENDURI wif KAMPUNG style :)

Ehem2, disini saya nak mengumumkan ketibaan PUAN SRI tutt tutt..haha.. eh2, jangan tukar BLOG lain, anda masih berada di BLOG yang betul lahh, tapi saje je nak mengada sikit..haha.. btway, just tengah RIANG RIA je nieh, tu yang macam tak berapa nak betul sangat tuu.. haha.. hum, JUMAAT lepas kan cuti 1 MALAYSIA, so selamat hari 1MALAYSIA, walaupun dah lepas, just nak cerita apa yang aku buat time tu jea.. hehe.. hum, ni macam sambungan cerita KAMPUNG TIME nie haa.. aku balik sebab nak tolong my COUSIN nak KAWEN.. hehe, seronok lahh sebab dapat experience truly orang kampung buat KENDURI, kalau kat bandar mana dapat style RAWANG, nak MASAK ramai2 tu, tapi aku dapat experience semua tu kat sini.. memang best.. AKU dapat tengok meriahnya orang kampung buat kerja, sembang sambil2 tu dapat BERAMAH mesra, memang penuh dengan KERJASAMA lah..haa, aku taknak banyak cerita, korang tengok sendiri pic2 yang ada nieyh eah, tapi pic2 niey bukan aku yg amik eah, aku sibuk membantu di DAPUR,hehe.. :D
 gotong- royong pagi kenduri masak makanan..
 ni haa orang2 kampung yang memasak, terbaekk betul masakan diorang.. :D
 Makcik2 nie tengah meREWANG plus bersembang..hahaha
 tu diaa, orang yang bertanggung jawab memasak nasi untuk kenduri niee :D
 eh,eh sape pulakk dahh niey, aku tak kenal pn, orang kampung yg datang tolong kot. (bukan aku yang amik pic nie ea)..hehe.btway, encem tak?.. :p
 tengok simple je pelamin weh, tak membazir pn, seronok tau, create sendiri.. aku tolong jugak, tolong TENGOK jea, hahaha... btway, congrats to PENGANTIN..(nanti kawen,aku nak duduk atas lantai je, jimat budget) hahaha :)
 ponn, ponn pengantin pun nak amik gambar jugakk.. :D
ni haa siblings my mum, 9 beradik woo, meriah sangat, kalau dah makcik pakcik aku pn ramai so my COUSIN pun bertambah2 ramai lah kan..hahahaha
p/s: seronok sangat dapat attend kenduri nie, walaupun sekejap sebab tergesa2 ada hal tapi aku dapat jugak experience 2 hari kat kampung.. SPECIAL thanks to all my cousin aku yang ramai terdiri dari LELAKI tu, korang memang rajin sangat2 sampai aku takde keje nak buat, semua korang yang buat kan.. SENANG sangat dengan cousin2 aku yang sangat2 RAJIN dan HENSEM2 tuuu :D